LA PERSONALITAT: definició i camps de treball.

” Després de fer recerca per primer cop sobre el tema, crec que la personalitat és la causa del nostre comportament, pensem i diem, però a l’inrevés també, el que fem, diem i som capaços de pensar marca la nostra personalitat. Llavors considero que amb l’ajuda d’ intel·ligència i voluntat per a millorar el propi coneixement del nostre temperament i el nostre caràcter en un mateix, pot ser útil per a poder desenvolupar la nostra personalitat en el seu màxim grau de productivitat.”    ( Nacho )

 

El primer problema que trobem a l’hora d’estudiar aquest concepte, la personalitat, és la pluralitat de significats degut al gran ús que es fa d’aquesta paraula i al poc consens trobat entre les diferents definicions. Tot i que en general sempre es troba coma  argument explicatiu de les diferencies conductuals dels individus. Segons Pervin, la seva definició de personalitat diu que:

“La personalitat és una organització complexa de cognicions, pensaments, emocions i conductes que dona orientacions i pautes (coherència) a la vida d’una persona. Com el cos, la personalitat està formada per estructures i processos, i reflecteix tant la naturalesa (genètica) com l’aprenentatge (ambient).Finalment, la personalitat engloba els efectes del passat, acollint els records així com les construccions del present i del futur”.

– PERVIN, L. (1997) La ciencia de la Personalidad. Madrid: McGraw-Hill (Orig., 1996)

Una altre definició interessant és la de Larsen i Buss (2002), que diu:

“ La personalitat és el conjunt de trets psicològics i mecanismes dins de l’individu que són organitzats i relativament estables, i que influeixen en les seves interaccions i adaptacions a l’ambient *infrapsíquic, físic i social”.

– PERVIN, L. (1978). Personalidad. Teoría, diagnóstico e investigación. Bilbao: DDB.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s