DIFERENCIACIÓ DELS TERMES PERSONALITAT, CARÀCTER I TEMPERAMENT

Mai serem la mateixa aigua, vivim en canvi constant.

TEMPERAMENT & CARÀCTER: 

Definim Personalitat integrant els impulsos i maneres de sentir amb el Temperament i els aspectes més apresos, racionals i controlats que abasten el Caràcter.

Per a entendre el concepte de personalitat, hem de saber que abraça dos altres conceptes supeditats a ells. El temperament i el caràcter.

 
El temperament consta d’uns continguts emocionals com l’ansietat, la ira,la por, l’alegria, etc. Que acostumen a atribuir-se més a un caràcter genètic i hereditària. Personalment crec que la potencialitat d’aquest temperament també depèn del ambient i quina interacció sorgeix amb ell
El caràcter té uns continguts conatius i temporals com la motivació, interessos, actituds. El caràcter a diferència de la personalitat implica volició i moralitat. Està supeditat doncs a l’ambient i el context sociocultural també.
El temperament relacionat amb els aspectes emocionals, és un conjunt de característiques personals arrelades en el genètic/biològic que tendeixen a ser heretades. Apareixen primerencament i es poden estudiar en nens molt petits (1 o 2 anys).Són molt estables al llarg de la vida. Solen ser característiques relacionades amb l’emocional i el nivell d’energia. El temperament seria una part de la personalitat. Per tant el temperament és la base biològica del caràcter que està determinat pels processos fisiològics i factors genètics que incideixen en les manifestacions conductuals.
Caràcter: Solen ser característiques apreses i és més modelat. Acostumen a ser característiques positives (morals, virtuts, honestedat, integritat, autocontrol, força de voluntat, etc). A nivell social són convencionalment desitjables. El caràcter seria una part de la personalitat també.
D’aquesta manera, definim personalitat integrant els impulsos i maneres de sentir amb el Temperament i els aspectes més apresos, racionals i controlats que abasten el caràcter.

– Jorge Rome Gaitán Rivera & César hidalgo Calvo (1998), Universidad Francisco Marroquín. Teoría y pràctica de la propaganda contemporánea. 

Aquí podeu veure un exemple de com descrivim a les persones diàriament i introduïm els conceptes de temperament, caràcter i personalitat : L’Edgar és un noi molt impulsiu i sense auto control ( caràcter), es fica ansiós (temperament) quan li retrauen tenir la raó i s’enfada amb facilitat quan no aconsegueix el que vol. Tot i així es motiva davant l’estudi i quasi sempre aconsegueix el que vol. Es un noi amb una personalitat forta i molt decidida.

HOLISTICAMENT : El Temperament segons aquesta teoría es podría relacionar amb els comportaments de l’anoment “Ego” per la part Holística. Aquesta última no creu en comportaments heretats, ja que tot es producte de la nostre ment “concient o terrenal” que desenvolupa certs comportaments que son els que s’encarreguen de crearnos una mascara i ens tenen “limitats” una vegada decidim entrar en contacte amb el nostre inconcient o “esser superior”. L’holítisme no creu en característiques genetiques ni biologiques. Podem portar molta informació registrada en el nostre ADN pero sempre es pot corregir, i es més, la majoria de vegades la mateixa vida es la escola que s’encarrega de enseñarnos a com desarrelar-nos d’aquest comportaments i el nostre objectiu es aconseguir-ho, ja que aquests no formen part de vertadera naturalesa del esser huma.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s