DESCRIU LA TEVA PERSONALITAT

APRENDRÉ A GAUDIR EL CAMÍ

Al cap i a la fí, mai podem veure com és el camí quan mirem molt enllà. Per això espero, ser capaç de saber apreciar i disfrutar del camí , la vida en si mateix.

” Descriure i conèixer aquest aspecte, considero, que es un punt clau per a saber l’estat en que es troba la nostra autoestima i poder millorar-la. És essencial saber qui som, conèixer i desenvolupar els nostres potencials, gràcies a ells podem arribar a viure la vida crec, amb entusiasme i optmisme. “

Objectiu : Introduir-se i familiaritzar-se en els elements descriptors i avaluadors de la personalitat, conceptes bàsics i adjectius que ens serviràn per a poder començar a aprendre sobre la psicología de la personalitat i a nosaltres mateixos.

Procediment : Realitza una descrpició de tu mateix a partir d’aquests adjectius

1- Quin és l’adjectiu que descriu millor la teva manera de ser?

1. Impulsiu-dispers     2. Dubitatiu     3.Pensatiu     4. Empàtic     5. Alegre      6. Despistat 

Descriure i conèixer aquest aspecte, considero, que es un punt clau per a saber l’estat en que es troba la nostra autoestima i poder millorarla. És essencial saber qui som, conèixer i desenvolupar els nostres potencials, gràcies a ells podem arribar a viure la vida crec, amb entusiasme i optmisme.

3-Demana a tres persones que et descriguin en dues paraules. A poder ser, tres persones que consideris que et coneguin realment.

1. Inquiet i extravertit.   2. Intrèpid i sincer.    3. Altruista i enèrgic.  

4.-Les tres persones t’han descrit de la mateixa manera que tu ho has fet?

 

En el cas, que l’experiència hagi sigut similar a això : ” em sento identificat amb ells, tot i que no han parlat de defectes.”

Respón a les seguents preguntes

Què et fa pensar això?

5.-Descriu a quatre persones del teu entorn a partir dels adjectius proporcionats.

-millor amic: insegur, divertit, simpàtic

-millor amiga: segura, intel·ligent, simpàtica, cridanera

-pare: segur, treballador, familiar, centrat

-mare: segura, bromista, intel·ligent, patidora

7- Explicar perquè creus que aquestes persones descrites previament són així. (origen,gènesi de conductes,justificació) Passat

 

8- Explicar quines manifestacions manténen una determinada forma d’actuar i com es poden canviar . (Estructura i funcionalitat de les conductes, recolzant les respostes des de una visió en el present.) 

La personalitat són tendències estables, d’una persona, a comportar-se duna determinada manera en diferents situacions. Encara que les situacions siguin diferents les respostes seran iguals. Quan una persona repeteix una sèrie de conductes això constitueixen els hàbits, que són respostes úniques. Pot canviar depenent de l’ambient que es proporcioni, es a dir, la interacció.

9- Creus que es pot predir la forma d’actuar futura d’aquestes persones ? Basa la resposta considerant com d’estables poden ser les conductes i observan si les podries predir, i amb quins criteris. ( Estabilitat i predicció de les conductes, considerant un visió de futur ).

Es pot predir ja que com diu la definició de personalitat són tendències estables, que ens fan actuar de certa manera davant de diferents situacions, i les respostes acostumen a ser sempre similars.

Aquí teniu un petit article per millorar el coneixement d’un mateix, i de com alimentarnos :

ALIMENTACIÓ Y PERSONALITAT – Cultura occidental.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s