LA PERSPECTIVA DE ZUCKERMAN: BUSQUEDA DE SENSACIONS.

OBJECTIUS : Conèixer la teoria de buscar sensacions de Zuckerman.

PROCEDIMENT: Respondre a les següents preguntes extretes de la Escala de Buscar de Sensacions

– A vegades m’agrada fer coses que facin venir por? (Buscar d’emoció i aventura). Si, sempre. Saltar d’acantellats, la velocitat, l’escalada, situacions de risc com quan érem petits i fèiem entremaliades, etc.

– M’agrada tenir sensacions noves i excitants encara que facin venir por, siguin poc convencionals o il·legals? (Buscar d’experiència). Exacte, mentre consideri que el perill de l’activitat es pot gestionar, i que no hi hagin unes conseqüencies secundàries greus.

– Gairebé tot allò que és divertit és il·legal o immoral (Desinhibició). Si, depenent de que parlem, però acostumo a fer coses il·legals.

– M’avorreix veure les mateixes cares (Susceptibilitat a l’avorriment). Si, necessito conéixer gent nova amb certa constància, ja que em fa oblidarme de la monotonia i em fa pensar en canvi i un camí continu, on constantment apareixen coses, situacions i persones noves.

2- Plantejar aquestes preguntes a un company que acostumi a practicar esports d’aventura (escalada, submarinisme, paracaigudisme, et.) 

3- Buscar articles científics en que es relacioni la dimensió de la personalitat de “buscarsensacions” amb la psicopatologia (consum d’alcohol, etc.). Anotar la font de l’article.

Existe una importante vulnerabilidad individual a la adicción que puede estar relacionada con factores de personalidad. Uno de los rasgos de personalidad más estudiado en relación a la susceptibilidad a la adicción ha sido el de búsqueda de sensaciones o de novedades. En esta revisión se analizan principalmente datos de investigación básica sobre la relación entre adicción y búsqueda de sensaciones. En modelos animales este rasgo ha sido valorado principalmente mediante la actividad motora en un ambiente nuevo, estableciéndose dos tipologías de ratas, las denominadas LR (low-responders)y las HR (high-responders) que muestran respectivamente niveles bajos y altos de actividad en dicho ambiente nuevo.

Los animales HR son más sensibles a los efectos estimulantes motores de diversas drogas y muestran mayor sensibilización conductual ante la administración repetida de la droga.

zuckerman – Font de l’article.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s